Manos que Ven

Kitsch Kitchen presenteert Manos que Ven. Uniek aardewerk uit Mexico van el Meastro Don Jose en la Maestra Teresa.

 

Letterlijk vertaald betekent Manos que ven: handen die zien. En dat is letterlijk geval in de werkplaats van de Maestro José García Antonio en zijn echtgenote Maetra Teresita Mendoza Sánchez. Want sinds Don José in 2003 zijn gezichtsvermogen verloor, zijn het zijn ervaren handen, waarop hij vertrouwt tijdens het maken van beelden en gebruiksvoorwerpen uit rode klei. Nadat José de basisvormen uit de klei heeft gevormd, zorgt Teresita voor de verdere detaillering en afwerking. Op deze manier ontstaan bijzondere artistieke objecten die opvallen door hun oorspronkelijkheid, speelsheid en magisch realistische vormentaal.

Ingelies Straatemeier, eigenaresse van Kitsch Kitchen, bezocht het atelier in San Antonino Castillo Velasco en maakte een selectie uit hun bijzondere keramiekcollectie, bestaande uit vazen, bloempotten en decoratieve objecten, die in april en mei in de Kitsch Kitchen-winkel wordt tentoongesteld en verkocht. De prijsrange is van €65 tot €350,-. De werken zijn eerder tentoongesteld in verschillende musea in Mexico en art galleries in Los Angeles en New York. Kitsch Kitchen is trots dat zij Manos Que Ven in Nederland kan lanceren

Dit vieren wij met een Fiesta Artesania, oftewel een feestelijke opening op zaterdag 2 april van 16:00 – 19:00 op de Haarlemmerdijk 48 in Amsterdam.